Şkaflardakı Sherwin Williams Zümrüd Üretan haqqında icmalım



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zümrüd Üretan Boyası

Uzun illərdir kabinetlər üçün ən çox istifadə etdiyim boya həmişə Sherwin Williams-dan Pro Classic yarı parıldadıcıdır (akril). Bu məhsulla bağlı yaxşı təcrübələr yaşadım, amma həmişə boyanı bəyənmədiyim bir şey, püskürdükdə asanlıqla sarkmasıdır. Pro Classic-in də bir az yumşaq və kauçuk olduğunu başa vurdum. Uzun müddət davamlılığı, xüsusən də şkaflarda istifadəsi üçün daha sərt quruyacaq bir boyaya keçmək istədim.

Bu yaxınlarda boya palıd şkaflarını səpmək üçün Zümrüd uretandan istifadə etdim və nəticələrdən çox məmnun qaldım. Bu məhsul adi Zümrüd daxili boya ilə qarışdırılmamalıdır. Üretan versiyası su bazlı, dəyişdirilmiş bir alkiddir, trim, qapı və şkaflarda istifadə üçün ən yaxşısıdır. Əslində bu məhsulu istifadə etməyə şübhə ilə yanaşırdım, çünki adi Zümrüd daxili boyanın pərəstişkarı deyiləm, amma iki boya tamamilə fərqlidir.

Boya səviyyəsi yaxşıdır?

Dolablara və qapılara çiləmə apararkən, səviyyə olan bir boya istifadə etmək lazımdır. Düzəldilməyən bir örtük istifadə edilərsə, material səthə uzanmayacaq, qeyri-bərabər boya yığılmasına və qüsurların püskürdildiyi zaman tam olaraq görünməsinə səbəb olur.

Boyalı palıd şkaflarını bu məhsulla səpdim və BIN shellac astarının iki zımpara qatının üstündə olduqca yaxşı səviyyədə olduğunu gördüm. Birinci qat ikinci qatdan daha yaxşı düzəldildi. Boyanı bərabərləşdirmək üçün boya düzəltmək üçün ikinci qatın daha ağır püskürtülməli olduğunu gördüm. İkinci qatın sürətlə püskürtülməsi çox səviyyəyə gəlməyəcək qədər toxuma ilə nəticələnəcəkdir.

Pro Classic-in hamarlaşdırma keyfiyyəti ilə müqayisədə Zümrüd uretanın daha yaxşı olmasa da eyni performansı tapdım. Qapı Rack Painter rəflərindən istifadə edərək kabinet qapılarını üfüqi şəkildə püskürtdüm və saxladım və boya heç bir damcı olmadan bərabər şəkildə qapılara düzəldildi.

Bu boya ilə palıd şkaflarını astarlamadan və boyamadan əvvəl Aqua Coat taxıl doldurucusundan istifadə etdiyimi də qeyd etməliyəm. Hər bir astar və boya ilə iki qatla birləşən doldurucu, həqiqətən hamar bir nəticə əldə edir.

Sərtliyi boyayın

Bu məhsulu kabinetlərdə sınamaq istəməyimin səbəblərindən biri də əsas trim boya ilə müqayisədə daha sərt quruması və uretan boya istifadə edərək səthi təmizləmək üçün daha davamlı hala gətirməsidir. Boyanı şəffaf bir qat ilə örtməyə ehtiyac yoxdur.

Sherwin Williams Emerald Urethane, Pro Classic-dən daha çox quruyur. Boya bir dəfə müalicə olunduqda saqqız və ya yumşaq deyil. Dolabın qapılarını püskürtmək üçün çıxardığımda arxa tərəfi nömrələyirəm və üzərinə kiçik bir mavi lent parçası yapışdırıram. İşin sonunda lentin qapılardan çıxarılması çətin idi. Qurudulmuş boya içərisindən çıxarmaq üçün lenti olduqca diqqətlə qırmaq məcburiyyətində qaldım.

Bu boya üçün yenidən örtmə müddəti dörd saatdır. Boya o vaxt toxunuşa qədər qurudu. Son boya örtüyü dörd ilə altı saat arasında bir yerdə quruduldu. Qapaqların sarılması və quraşdırılması üçün müştərimə çatdırılmasından əvvəl bir neçə gün iş yerimdəki qurutma raflarımın üstündə oturmasına icazə verdim.

Dırnaq sınağından keçərək iki gün keçdikdən sonra boyanın toxunuşa nisbətən daha çətin olduğunu gördüm. Boyanın özü istifadə etdiyim digər boyalardan daha çətindir. Boyalı qapıları hərəkətli ədyallara bükdüm və heç bir problem olmadan müştərimə çatdırdım.

Yarı parlaq son

Boyadığım şkaflarda yarı parıltıdan istifadə etdim. Saten və parıltılı bir rəng də mövcuddur. Mənim Sherwin Williams mağazam, saten finişin çox darıxdırıcı olduğunu söylədikləri üçün kabinetlər üçün yarı parıldamağı məsləhət görmüşdü. Zümrüd uretanın yarı parıldaması Pro Classic yarı parlaqlığına bənzəyir, lakin bəlkə də bir az daha parlaqdır.

İnsanlar tərəfindən yarı parıldamağın darıxdırıcı olduğunu söyləyən şikayətləri onlayn oxudum, amma təcrübəmdə iki qat BIN shellac astarının iki qatının üstündə yarı parıldayan şkaflar üçün mükəmməl parıltı idi. Birinci palto belə çox parlaq görünürdü, amma ikinci palto daha da yaxşı görünürdü. Yarı parlaq son dərəcə hamar, yuyulmaq üçün mükəmməldir.

Qiymət

Fikrimcə, dəlicəsinə həddən artıq bahadır. Zümrüd Üretan emayesinin adi qiyməti bir galon üçün 89 dollardan başlayır. Bəli, endirim və kupon olmadan galon başına 89 dollar. Dolabları boyayırsınızsa, onsuz da yalnız iki-üç galona ehtiyacınız olacaq, amma yenə də boya üçün çox pul var.

Hələ də endirimli boya qiymətləri ilə qurulmuş bir mağaza hesabınız yoxdursa, Sherwin Williams il ərzində boya satışlarında 30-40% -dən azdır, bu da səbr etsəniz və növbəti satış üçün gözləsəniz çox pul qazanırsınız. Endirimli qiymət almaq üçün yerli Sherwin Williams mağazanızda Pro pulsuz hesab üçün müraciət edə bilərsiniz.

Mətn mesajı vasitəsi ilə boya və tədarük materiallarına kupon kodları almaq üçün Paint Perks seçiminə yazılmanızı da məsləhət görürəm. Endirimli sövdələşmələrə dair həftəlik xəbərdarlıq alıram.

Sherwin Williams Zümrüd Üretan buna dəyərmi?

Bu yazını yazdıqdan sonra bu məhsulu yalnız bir dəfə kabinetlərdə istifadə etdim, amma bu günə qədər nəticələrdən çox məmnunam. Bir şey dəyişərsə, bu icmalı yeniləyəcəm Fırça və roller tətbiqi üçün performansını şərh edə bilmərəm, çünki onu yalnız havasız bir çiləyici ilə püskürtdüm, amma çiləmə üçün boya səviyyələri həqiqətən yaxşıdır və istifadə etdiyim digər boyalardan daha sərt quruyur.

Təcrübəmə görə, bu boya Pro Classic-dən fərqli olaraq şaquli səthlərdə asanlıqla sallanmır, ehtiyatlı olmasanız işləmək kabusu ola bilər. Dolabın divar qutularına iki qalın zümrüd qat səpdim və boya damlamasında problemim yox idi. Boya səviyyələri, amma sarkmadan yerində saxlayır, bu mənim çox xoşuma gəlir.

Bu boya Play Doh kimi qoxur. Bu məhsulla işləyərkən, xüsusən də çiləyirsinizsə mütləq bir maska ​​lazımdır. Qoxu, ehtimal ki, alkid dəyişikliyinə görə bir müddət qalır.

Bu məhsulu Cabinet Coat və ya Break-through kimi boyalarla necə müqayisə etdiyini şərh verə bilmərəm, çünki bu məhsulları hələ istifadə etməmişəm, amma Sherwin Williams-dan istifadə etdiyim digər trim boyalarla müqayisədə bu möhkəm bir yenilənmədir . Bir galon üçün 89 dollar olan tam qiymət həddən artıqdır, buna görə mövcud endirim seçimlərindən mütləq istifadə edin.

Suallar və cavablar

Sual: Sherwin Williams Emerald Urethane boyasının qurumasının / müalicəsinin çox vaxt aldığına dair bəzi rəyləri oxudum. Bunda təcrübəniz necə idi? Bundan əlavə, yağsızlaşdırma zımpara əvəz edə bilərmi?

Cavab: Quru vaxt pis deyil. Yenidən örtmə müddəti dörd saatdır, lakin hamısı hava istiliyindən asılıdır. Birinci paltarın qurudulması təxminən altı saat çəkdi, çünki qarajımdakı qapıları püskürtdüm və isti və nəm idi. İkinci qat təxminən üç saat ərzində quruduldu. Boya ertəsi gün sərt şəkildə quruyur. Xeyr, hər zaman qum verməlisən.

Sual: Sherwin Williams Emerald Urethane bir qarışıq olduğundan, bir çiləyici üçün bu trim boya üçün hansı azaldıcı istifadə etməliyəm?

Cavab: Seyreltmədən bəhs edirsinizsə, havasız bir çiləyici üçün bu boyanı incəltməyə ehtiyacınız yoxdur; konservin içərisindən yaxşıca püskürür. Bir HVLP çiləyicisindən istifadə edirsinizsə onu incəltməlisiniz, amma nisbət və ya nə istifadə ediləcəyi barədə heç bir fikrim yoxdur, çünki məhsulu hələ etməliyəm. Bir tövsiyə üçün Sherwin Williams mağazanızla əlaqə saxlamağınızı məsləhət görürəm.

Sual: Boya paltoları arasında zımpara edirsiniz? Bəli və xeyrini oxudum, hansı qırıntıları edirsən?

Cavab: Bəli, astar örtüklər arasında və boyadan əvvəl bir dəfə zımpara edirəm. Ümumiyyətlə 220 qramdan istifadə edirəm.

Sual: Mətbəx şkaflarını astar olaraq kil ilə SW saten yağ bazası ilə boyadıq (2 qat püskürtdük). Boya ayrıldı və 30 gündən sonra 2 qapı bir-birinə dəyəndə boya kilsə qədər cızıqlandı. SW bu üretan boyasını təklif etdi. Yağ bazası boyasını zımparalayın və uretana sprey edin. Yağlı baza boyasına yapışan boya barədə düşüncələriniz nədir?

Cavab: Boya soyulur, çünki astarla yapışmır və astar da səthlə yapışmır. Lateks Kilz astar istifadə etdinizsə, bunun səbəbi budur. İstifadə etdiyiniz yağlı boya, astarla uyğun olmayan və ya səth təmizlənmə və zımpara ilə düzgün hazırlanmamış ola bilər. Yağlı boya cızılmamalıdır. Bunun üzərində rəsm çəkmək problemi həll edə bilməz. Arızalanan şkaf boyasını və astarını çılpaq ağacın altına soyun və yenidən başlayın. Dolapları təmizləyin və zımparalayın, Cover Stain kimi OIL astarları və ya BIN kimi shellac astarları ilə astarlayın və iki qat Zümrüd uretan tətbiq edin.

Sual: Sərt ağcaqayın istifadə edərək yenidən düzəldilməsi lazım olan kiçik bir çekmece qabağım var, bir sprey qutusunda müvəffəq olduğunuz bir astar varmı?

Cavab: Sherwin Williams Pro Block, Zinsser Cover Stain və ya BIN yaxşı seçimdir. Üçü də bir sprey qutusunda mövcuddur. Sherwin Williams astarını yalnız mağazalarında ala bilərsiniz, digər ikisi isə onlayn və ən çox ev abadlıq mağazasında satılır.

Sual: Zümrüd emaye ilə üstü BIN shellac astarını istifadə edə bilərəmmi? Təşəkkürlər

Cavab: Bəli. BIN qabıqlı şkafları zümrüd uretanla boyayıram.

Sual: Bu boya nə qədər müalicə olunmalıdır? Bəzi kitab rəflərində istifadə etdim.

Cavab: Boya təxminən 4 ilə 6 saat arasında quruyur, lakin quru vaxt rütubət və hava istiliyindən asılıdır. Boya tətbiq edildikdən bir gün sonra sərtləşir. Kitabları və ya təzə boyaya ağır bir şey qoymadan əvvəl bir neçə gün və ya daha uzun gözləyərdim.

Sual: Bu dəqiq boyadan istifadə edərək mətbəximiz üçün yeni bir təklif aldıq. Bu adam kabinet qapısı və çekmecesi üçün 100 dollar alır. (Boyanacaq, ancaq bu qiymətə daxil olan bəzi böyük divar sahələrimiz var). Cəmi 37 kabinet qapımız və çəkməyimiz var. Boya və əməyin daxil olduğu ədalətli bir qiymət kimi görünür? Fikrinizi qiymətləndirin.

Cavab: Bəli, qiymətin ədalətli olduğunu düşünürəm. Kabinetin boyanması və hazırlanması çox vaxt aparır və 37 qapı böyük bir mətbəxdir.

Sual: Bu Sherwin Williams boyası ilə ağdan başqa rənglərdən istifadə etdinizmi? Qara boyanın düzgün bir şəkildə sağalmadığını və dırnağımla cızıq testindən keçmədiyini görürəm. Ağ rəngdən istifadə etdim və bir gün ərzində heç bir problem keçmir. Məndə olan qara paltolar arasından çıxır.

Cavab: Bəli, bu məhsulu daha tünd rənglərdə istifadə etdim. Tünd rənglər, xüsusən də qara rənglər daha çox rənglənir. Rəng nə qədər çox olarsa, emalın müalicəsi o qədər uzun çəkir, buna görə də finiş daha yumşaq olacaqdır. Boyanın qurumasına icazə verin. Qapıların içərisinə qapı tıxaclarını da əlavə edə bilərsiniz ki, qapılar bağlı olduqda təzə boya bir-birinə yapışmasın. Onları çekmecələrə də əlavə edin. Qapılarınızı bir-iki gün açıq buraxmaq da istəyə bilərsiniz.

Sual: Mükəmməl formalı palıd kabinetlərim var və onları rəngləmək istəyirəm. Sherwin Williams bond astar və zümrüddən istifadə etməyi planlaşdırıram (tərəflər laminatdır). Bu pis rəsm kimi görünəcək?

Cavab: Laminat tərəflər boyandıqda palıd hissəsindən daha hamar görünəcəkdir. Dolablarda lateks astar istifadə etməyin. Yağ astar və ya BIN ilə astarlayın. Extreme Bond astar şkaflar artıq boyanmışsa yaxşıdır.

Sual: Dolablar üçün Sherin Williams Emerald Urethanı sevirəm, ancaq fırçalayıb yuvarlamışam. Seyrək tələb edən kiçik bir çiləyicim var. Bu boyanın incəldilməsi onu daha az davamlı edirmi? Üstünü açıq bir palto ilə örtmək vacibdirmi?

Cavab: Həddindən artıq seyreltmə finişin parıltısını azalda bilər, buna görə də, daha az seyrək, finiş daha az hamar və daha az yuyulursa davamlılığı azalda bilər. İstifadə etdiyiniz genişləndiricinin xüsusiyyətlərinə əməl etsəniz və tövsiyə olunanlara az miqdarda əlavə etsəniz, parlaq azalma nəzərə çarpmayacaq. Yalnız boya şəffaf bir qat olmadan kifayət qədər yuyulur, ancaq üst qatını çəkə bilərsiniz.

Sual: Mətbəx şkaflarımı tamamlanmamış palıd üzərində boz rəngə boyamaq istəyirəm, üst qat kimi Sherwin Williams Emerald yarı parıltıdan istifadə edə bilərəmmi və ya yalnız ağ rəngli şkaflarda işləyir?

Cavab: Şkafların əvvəlcə təmizlənməsi, zımparalanması və astarlanması lazımdır, sonra Zümrüdlə boz rəngə boyaya bilərsiniz.

Sual: Bu məhsulun son qatını digər oğlanların hack olduğu üçün işdən çıxardıqları bir işə səpmək üçün qurmaq. Yalnız hvlp üçün endirdiyinizə və ya bitmiş bir uc və havasız istifadə etdiyinizə maraq göstərin. Bunu hələ istifadə etməmişik?

Cavab: Dolabları çiləyəndə, havasız bir Graco 210 FFLP ucundan (yaşıl) istifadə edirəm. 310 tip də yaxşıdır, amma 210 ilə daha az sprey vurun. Zümrüd uretanını havasız olaraq azaltmanıza ehtiyac yoxdur. Mən heç vaxt bu məhsulu bir HVLP vasitəsi ilə püskürtməmişəm, ancaq bu halda mütləq boyanı azaltmalısınız.

Sual: Yarı parıldayan şkaflar üçün seçdiyiniz müəyyən bir ağ rəng varmı? Həm də bir az mövzuda, ancaq iş görəndə bu layihələr üçün şkafların və rəflərin içərisinə sprey verirsinizmi? Son sual, bu boya üçün ən yaxşı DIY boya çiləyicisi nədir?

Cavab: Şkaflarda Sherwin Williams-dan bir neçə ağdan istifadə etdim. İstifadə etdiyim bəzi ağlar Snowbound, West Highland White, Kremli və Extra White. Tipik olaraq şkafların içərisinə yalnız şüşə qapılar olduqda və ya müştərim istəsə sprey edirəm. Graco sprey avadanlığından istifadə edirəm və mütləq o markanı tövsiyə edirəm. Əslində istifadə etdiyim püskürtücü haqqında bir məqalə yazdım.

Sual: Emerald Urethane Trim Emaye üçün hansı əsas rəngdən istifadə etdiniz? Bu veb saytdan qərar verməyə çalışıram: https: //www.sherwin-williams.com/homeowners/produc ...

Cavab: Sherwin Williams-dan Snowbound rəngindən istifadə etdim. Bu rəng əlavə bir ağ bazaya malikdir. Boyanın altındakı rəngdən bəhs edirsinizsə, bütün kabinetlərimi ağ olan BIN shellac astarla astarlayıram.

Sual: Bu məhsulu incəltmədən hansı çiləyicidən istifadə etdiniz? Bir dəfə istifadə etdim, amma srpayer-dən düzgün bir şəkildə keçmək üçün incəltməli oldum.

Cavab: Zümrüd uretanını 212 ölçülü FFLP ucundan (yaşıl rəng) istifadə edərək Graco 495 havasız çiləyicimdən püskürürəm. Mənim çiləyicimdən incəltmədən yaxşı püskürür.

Sual: Sherwin Williams Emerald Urethane ilə hansı astar istifadə etdiniz və sonra möhürləyici tətbiq etməlisiniz?

Cavab: BIN shellac astarından istifadə edirəm. Yerli Sherwin Williams mağazamdan tövsiyə etdim ki, bu məhsulun üzərinə möhürləyicini püskürtməyin.

Sual: Boya qatları arasında göndərirsiniz? 2 qat astar edirəm və aralarında zımpara edirəm. 3 qat boya ediləcəyini gözləyərkən, 1-ci və 2-ci qat arasında zımpara vurmalıyam?

Cavab: Mən ümumiyyətlə yalnız astar qatları arasında və son astar qat ilə ilk boya qat arasında qum vururam. Boyada yapışmış bir şey görsəm (toz, qırıntı və s.) Boya arasında zımpara vuracağam. Boya arasında zımpara edirsinizsə, incə qırıntıdan istifadə etdiyinizə əmin olun, əks halda boyada cızıq izləri çox asanlıqla qalacaq. Ətraflı məlumat üçün 320 qırıntılı zımpara süngərindən istifadə edin.

Sual: Bəzi kabinet qapılarını zümrüd boya ilə bir az ağır səpdim və bəzilərinin yenidən rənglənməsinə ehtiyac var .. paltar arasında bu boya qumu yaxşıdır, yoxsa yenidən soyub yenidən astarlamağa ehtiyacım var?

Cavab: Bəli, zümrüd uretan nəm zımpara ilə yaxşı qumlanır. Zımpara süngərini isti suda isladın və boya çıxartmaq üçün yumşaq bir şəkildə damlayır.

Sual: Cavablarınızda 210 və 212 tiplərindən bəhs edirsiniz. Zümrüd uretan trim emayesini hansı ölçü daha yaxşı vurur? Yalnız 314 ilə bir test etdim və ilk qatdan sonra kiçik dəliklər və ləkələr var. Bəlkə təzyiqi artırmağa ehtiyacım var?

Cavab: Əslində 208 ucu istifadə etməyə başladım. Uzun müddət 210 ucu istifadə etdim, amma 208-in daha kiçik ağzı mənə daha yaxşı nəticə verir. Kiçik dəliklər ləkələrə çox incə çiləmə üsulundan gəlir. Təzyiqinizi artırın və bir-iki yüngül və sürətli ötürmə ilə qapıları çiləyin. Sürətli paslarla püskürtdüyünüz zaman əvvəlcə çox yüngül görünə bilər, ancaq emaye bir neçə dəqiqədən sonra uzanır və taxdığınızdan daha qalın görünür. Əvvəlcə işləməyi çətinləşdirən budur. Yalnız kifayət qədər emaye püskürtmək istəyirsən ki, bərabər örtülsün. O zaman artıq dəlik açmayacaqsınız. Səthdən çox uzaqda da püskürdə bilərsiniz.

Sual: Dolabları çiləyəndə hava baloncukları alıram, niyə?

Cavab: Bir neçə səbəbdən hava baloncukları əmələ gələ bilər. Baloncukların nə vaxt meydana gəldiyini və ya püskürdüyünüz bir çiləyicinin növündən danışmadınız. Çox nazik bir örtük səpsəniz dərhal kiçik baloncuklar əmələ gəlir. Bu nədənsə ikinci qatda daha çox olur. Emayalar qalındır və düzgün qalınlıq tətbiq olunmadan düzəliş olmaz. Havasız bir çiləyicidən istifadə etdiyinizi düşünərək sprey xəttinizdə hava varsa, baloncuklar da əmələ gələ bilər. Başqa bir mümkün səbəb, sprey xəttinin içindəki çirklənmə və ya səthdə çiləyirsiniz. Emaye püskürtmədən əvvəl çiləyicini təmiz su ilə yaxşı təmizlədiyinizə əmin olun. Səthin də təmiz olduğundan əmin olun. Çox qalın bir örtük püskürtmək də problemlərə səbəb ola bilər. Boya çox ağır bir şəkildə püskürdükdə, səth daha aşağıdakı boya qurudulmadan süzülməyə başlayır və bu səbəbdən hava baloncukları meydana gətirərək üst hissədən qaz çıxarmağa başlayır. Otaqda da çox quru ola bilər.

Sual: Zatən taxıl doldurulmuşuqsa və BIN astarını yuvarlayırıqsa, əvvəlcə qarışdırırıq, yoxsa astarlamadan sonra? ayrıca zümrüd emaye içərisində SW yüksək yansıtıcı ağ istədik, lakin qutuda təməl olan yüksək dəri ağına sahib olduqlarını söylədilər. Bu rəngi əvvəllər üst qat kimi istifadə etdinizmi?

Cavab: Birinci astar qatını püskürtmədən əvvəl ümumiyyətlə tıxac edirəm. Bir saniyəlik astar tətbiq edirsinizsə, yalnız paltolar arasında qala bilərsiniz. Sızdırmazlığı möhürləmək üçün astarlamağı sevirəm, amma astarlandıqdan sonra qazandığınız halda yaxşıdır. Bəli, rəng qatılmadan əvvəl High Hide White bu emaye üçün əsas rəngdir. Əsas rəng əvvəllər Əlavə Ağ rəngdə idi, ancaq bir az fərqli olan High Hide White olaraq dəyişdirdilər. Əsas rəng parlaq bir ağdır. Əvvəllər kabinetləri yalnız əsas rənglə səpdim, lakin müştərilərimin əksəriyyəti rənglənmiş ağ rəngdə olur. Snowbound-dan çox istifadə etmişəm.

Sual: Astarlanmış şkaflarımı indi bununla rəngləməyə hazırlaşıram və arxanı çevirməmişdən qabaq kifayət qədər gözləməyərək arxaları zədələməməyimdən əmin olmaq istəyirəm. Qurutma rəfim pilləkənlərdən keçən PVC borularla nərdivandır. Arxa palto 1 təxminən 4 saat ərzində quruyur. İkinci bir qat tətbiq edib cəbhələrə başlamaq üçün onları çevirməmişdən əvvəl 4-6 saat arasında və ya bir gecə yoxlamalıyam?

Cavab: Yəqin ki, onları çevirmədən əvvəl bir gecədə sərtləşməsinə icazə verməlisiniz. Boya 4 ilə 6 saat ərzində toxunuşa qədər qurudulsa da, boya yumşaq olacaq və çevrildikdə asanlıqla zəhərlənəcəkdir. Boyanı qorumaq üçün qapıların altına yumşaq lattalar və ya dəsmallar qoyun.

Sual: Onu istifadə edərkən soyuducu templərdə daha yaxşı olduğunu gördüm. Bunu yayda isti bir qarajda da istifadə etdim. İstədiyiniz finişi əldə etmək daha çətindi. Yaz istilərində Sherwin Williams Emerald Urethane ilə problem yaşadınızmı? Məqalənin yazarı siz heç palıd taxılını qaya ilə doldurmusunuzmu?

Cavab: Xeyr, amma istilik finişdə və quru vaxtda rol oynayır. Yaş boyanın yüksək istilik və nəmə məruz qalması yaxşı deyil. Durham's Rock Hard macunundan kabinet qapılarındakı delikləri düzəltmək üçün istifadə etdim, amma taxıl doldurucu kimi deyil. Macunun zımparalanması çox çətindir. Onu taxıl doldurucu kimi istifadə etməyə çalışmazdım. 20 üstəgəl kabinet qapı və çərçivələrindən macunu zımparalamaq, elektrikli zımpara ilə olsa belə, kabus olacaq. Adi birləşmiş qarışıq və ya Aqua Coat, əla işləyir və asanlıqla qumla işləyir.

Sual: Düz döşənmiş kabinet qapılarını səpdiniz. Şkafın çərçivələrini necə rənglədiniz? Sən qutuların içərisini rənglədin?

Cavab: Bəli, kabinet qapılarını çıxarıram və yerdən səpirəm, bir oturuşda hər iki tərəfi də səpə biləcəyim üçün qapını çevirməyimə imkan verən bir sprey rəfinin üstünə düz düzüm. Qapılar yaş boya ilə birbaşa təmasda olmayan əyri çubuqlar olan qurutma rəfində saxlanılır. İçərisi görünən şüşə qapılar olmasa kabinet qutularının içərisinə sprey atmıram. Şkafın boşluqları plastiklə örtülmüşdür, buna görə hər şey püskürə bilər. Dolabları fırçalamam və yuvarlamam. Astar da daxil olmaqla hər şey püskürür.

Sual: Kraftmaid fabrikində rənglənmiş və şirli şkafları hansı astardan istifadə etməliyəm? Yağ bazlı astarın işləyəcəyinə əmin deyiləm, çünki Kraftmaidin hansı növ boya istifadə etdiyini bilmirəm. Hər şeyin ağacın altına zımparalanması, bunlardakı detalların miqdarı nəzərə alınmaqla qeyri-mümkün olacaqdır.

Cavab: Yeni boya tətbiq etməzdən əvvəl fabrik boyalı şkafları yağ astarla zımpara və astarlamaq yaxşı olmalıdır, lakin məhsullar arasındakı uyğunluğu yoxlamaq üçün istehsalçı ilə də əlaqə qurmaq yaxşıdır.

Sual: Sherwin Williams-ın zümrüd yarı parıldadıcısı üzərində (antik ağ istifadə etdim) üstündə antik bir sir istifadə edə bilərəmmi və əgər varsa, bir qat poliuretanla möhürləyə bilərəmmi?

Cavab: Bilirsiniz, ancaq yerli Sherwin Williams mağazam kabinet layihələrimdən birinə cam vurmağa hazırlaşdığım zaman bunları məsləhət gördü, çünki Zümrüd uretanla Faux Impressions sır və poli üst qatları arasındakı uyğunluqdan əmin deyildilər. Bu barədə yerli SW mağazanızla danışmaq istəyə bilərsiniz, ancaq onları sırlayırsınızsa, sır tətbiq etməzdən əvvəl Zümrüdün tam sağaldığından əmin olun. Hər şeyi camlamadan əvvəl əvvəlcə bir qapıda sınaqdan keçirərdim. Mütləq şir üzərində poli tətbiq etmək istəyəcəksiniz, çünki sır yalnız şkaflar üçün kifayət qədər davamlı olmayacaqdır.

Sual: Mağazadakı oğlan mənə bu məhsulla üstünlük verməyim lazım olmadığını söylədi bu doğrudur?

Cavab: Astarın lazım olub-olmaması rəsm çəkdiyiniz səthdən asılıdır. Zümrüd uretan emayeli əvvəlcə astar-möhürləyici ilə təmizlənmədən, zımparalanmadan və astarlanmadan birbaşa boyanmamış ağacın üzərinə çəkilməməlidir. Əvvəllər boyanmış bir səthə və ya fabrikdə əvvəlcədən astarlanmış bir ağac üzərində rəsm çəkirsinizsə, yalnız səthi təmizləyə, qum ovub, emaye tətbiq edə bilərsiniz. Mağazadakı oğlan bu məhsulu astarsız tətbiq etmək olarsa, nə olursa olsun, səhv edir.

Sual: Zümrüd Üretan boyasını kabinetlərimdə istifadə etdim, qapıları asmadan əvvəl nə qədər gözləməliyəm?

Cavab: Qapıları və çərçivələri quraşdırmadan bir neçə gün əvvəl qurumağa qoyun.

Sual: Dolabları zümrüd 2 qat ilə 2 qat astarın üstünə boyadım, artıq 2 gün sonra su təmizlənmək üçün istifadə olunduğu yerdə ləkələrdə silinir. Təmizlik üçün nə qədər vaxt lazımdır?

Cavab: Dolablarda hansı tip bir astarın istifadə edildiyini və ya səthin təmizlənib zımparalanmasını təyin etməmisiniz. Ən yaxşı astar yağ və ya ağ qabıqdır (BİN). Lateks astar istifadə etdinizsə, ehtimal ki, bitmənin zəif və sürtünməsinin bir səbəbi budur. Dolapları rənglədikdən dərhal sonra təmizləyəcəksiniz. Boya əvvəlcə yumşaqdır və su ilə təmizləmədən əvvəl daha çox sərtləşməlidir. Boyanın tam müalicəsi yaxşı bir otuz gün çəkir. Təzə boyanı su ilə silmədən əvvəl ən azı iki həftə gözləməlisiniz. Bu məhsulla dəfələrlə işlədiyimdən boyanın belə sürtünməsindən, ehtimal ki, təzə boyanın suya məruz qalması və ya səhv bir astar istifadə edilməsinin bir nəticəsi olduğuna şübhə edirəm. Siz də zımparalamasaydınız, səth çox hamar və parlaq ola bilərdi və bu problemə səbəb ola bilər.

Sual: Palıd mətbəx şkaflarımı rəngləyirəm. Onları örtük ləkəsi ilə düzəltdik, ancaq fırça və rulo istifadə edərək birbaşa günəşdə etmək səhvini etdik. 2 qat astar çox ağır etdik və indi trim sahəsi dəhşətli görünür. Dəli kimi zımparalamalıydıq, amma detallı trim pis görünür, pis də saqqızdır. Mən itmişəm və bunu düzəltmək üçün nə edəcəyimi bilmirəm?

Cavab: Qapaq ləkəsini zımpara etmədən əvvəl bir gecədə qurumasına icazə verməlisiniz, əks halda yumşaqdır və asanlıqla zımparalanmaz. Yağ astarının müalicəsi daha çox vaxt tələb edir. Qurumağa icazə verdikdən sonra astar zərif bir toz halına gəldi. Sizin vəziyyətinizdə, çox ağır tətbiq olunduğu üçün sərtləşmək üçün daha çox vaxt verməlisiniz. Zımpara etmək üçün zımpara süngərindən istifadə edin.

Sual: Palıd ağacından hazırlanmış şkaflarda lateks astar istifadə etdim və iki qat astarla qan töküldü. Dolabların rəngini dəyişdirmək üçün Emerald Urethane boya istifadə edə bilərəmmi?

Cavab: Lateks astar, qanaxmanın qarşısını almaq üçün taxta möhürləmir və taxta şkaflarla yaxşı birləşmir. Həm də çox yumşaqdır. Yağ astar və ya BIN shellac astar, həm qanaxmanın qarşısını almaq, həm də səth və boya ilə güclü bir əlaqə əldə etmək üçün əla seçimdir. Lateks astarını şkaflardan soyun və yağ astar və ya BIN ilə astarlayın. Lateks üzərində Zümrüd boyasanız, heç bir kömək etməz. Lateks astar problemdir.

Sual: Həm Graco X7, həm də Ultra əlim var. Bu boyanı çiləmək üçün ən yaxşı hansı ucu ölçüsünü tapdınız?

Cavab: Graco FFLP tövsiyələrini istifadə edirəm. Ölçü 208 və 210 ən yaxşısıdır.

Sual: Zümrüd uretan boyasını su əsaslı poliuretanla üstələyə bilərsinizmi? Saten bitirmədən istifadə etdim və zövqüm üçün çox düzdür.

Cavab: Dolabları iki qatla və ya yalnız bir palto ilə boyadığınızı qeyd etmədiniz. İki qat bir qatdan daha parlaq və hamar olur. Bu məhsulun üzərində poliuretan istifadə etməmişəm. Əminəm ki, yaxşı olardı, amma şəffaf palto bəzən boyanın rəngini biraz dəyişdirə bilər və ya sarı rəngə sala bilər. Aydın olsa da, filmin bir qədər rəngi var.

Sual: Sherwin Williams 'Emerald Urethane'yi daha tünd rənglərdə (məsələn, lacivert, tünd boz) istifadə edərək hər hansı bir müvəffəqiyyətiniz və ya probleminiz olubmu?

Cavab: Bəli, bu məhsulu heç bir problem olmadan tünd boz rəngdə şkaflara səpdim.

Sual: Nova 390 istifadə edirəm. 2 qat SW Extreme Bond lateks astar və 2 qat SW Zümrüd Üretan ilə xam qapılarda etdim. Damlama və həddindən artıq çiləmə üçün paltolar arasında zımpara etdim. 1500 kağızla işığım bəzi yerlərdə 220 kağız zımpara halına gəldi və super hamar səthim artıq solğunlaşdı. Astar təbəqələri arasında azca zımpara edimmi və ya 2 qat səpin, daha sonra yüngülcə qum / buff edim?

Cavab: Çiy qapılarda BİN və ya yağ astarla astarlanmış olardım. Astarın birinci və ikincisi arasında və ilk boya qatını çiləməzdən əvvəl. 220 qram süngərdən istifadə edirəm. Yalnız qum sürtmək lazımdır. Daha hamar bir nəticə verir və astarda qalmış zibilləri təmizləyir.

Sual: Eyni məhsullarla eyni addımlar arasındayam və möhtəşəm yazınıza rast gəldim. Qapıları çöldə yuydum, taxta taxıl üçün qum verməyi planlaşdırdığım iki hətta palto var, amma zibil astarının əvvəlki qədər yüksək səviyyədə qurulmadığına diqqət yetirirəm. Zibil astar və zümrüd uretan çiləmə üsulu arasında bir dolgu istifadə etmək davamlıdırmı?

Cavab: Bəli, taxılı BİN ilə astarladıqdan sonra doldura bilərsiniz, ancaq doldurucu möhürləmək üçün astarlanmalıdır. BIN-dən sonra doldurucu tətbiq edirsinizsə, bəzən doldurucu taxta taninini ilk astar qatından keçir. Buna görə həmişə ən azı mənim üçün bu problemləri qarşısını almaq üçün əvvəlcə taxıl doldurmaq, qum vermək və iki qat astarlamaq ən yaxşısıdır. İki qat BIN sizə daha yüksək bir quruluş və daha yaxşı möhür verəcəkdir, üstəlik boya iki əsas qat üzərində ən yaxşı nəticə verəcəkdir. Qapıların götürülməsi və astarlanması üçün düz yerə qoyulması taxılın asıldığı yerə qarşı düzəldilməsi üçün daha yaxşıdır.

Sual: SW Zümrüd Üretanını Yaşıl İpəkdən (2,0 mm) istifadə edərək Evdə Sağ Super Finish Max HLVP tabancası ilə yerə qoyuram. Yaşadığım məsələ, boya tüpürməkdir, istifadə etdiyim axın dərəcəsindən asılı olmayaraq çiləmə deyil. Boyanın çox yaxşı düzəldici xüsusiyyətlərinə görə finiş pis deyil, həm də düz deyil. Silah, 1,5 mm və 4,0 mm olan iki başqa ipucu ilə gəldi. Tükürməyi dayandırmaq üçün nə edə bilərəm?

Cavab: İstifadə etdiyiniz çiləyici ilə tanış deyiləm. Havasız Graco çiləyicisindən istifadə edirəm. Zümrüd uretanı qalındır və ehtimal ki, HVLP çiləyicinizdən keçmək üçün incəlməyə ehtiyac duyacaqsınız. Tez-tez tüpürməsinin səbəbi də budur. Emaye incəltməyə çalışa bilərsiniz. Tıxanma olub olmadığını çiləyicinizi yoxlayın.

Sual: Bir damcı nəmləndirirsinizsə və ya qaçırsınızsa, astarla zımpara edirsiniz? Və sonra sprey edin, bir fırça və ya bir rulo ilə toxunun?

Cavab: Damcı səthlə bərabər olana qədər zımpara edin. Astara qədər üyütmək lazım deyil. Boya tətbiq etdiyiniz şəkildə səthə toxunun (çiləyici, fırça, rulo və s.). Bu şəkildə toxunma daha yaxşı birləşəcəkdir. Püskürtülən bir səthə bir fırça ilə toxunursanız, ətrafdakı finişlə uyğunlaşmaz.

Sual: Zümrüd emaye və ya trim emaye istifadə edirsiniz, yoxsa fərqi var?

Cavab: Zümrüd uretan trim emaye istifadə edirəm. Bu məhsul qapılar, şkaflar və bəzək əşyaları üçün əladır.

Sual: Təbaşir boyasını möhürləmək üçün uretan trim emaye istifadə edə bilərsinizmi?

Cavab: Zümrüd uretan möhürləyən deyil. Təbaşir boyanızı möhürləmək istəyirsinizsə, astar möhürləyicidən istifadə edərək örtüyü möhkəmləndirəcək və üstündəki trim emaye üçün yaxşı bir yapışqan qat təmin edəcəksiniz.

Sual: Dolablarda qaçışları və ya qüsurları zımpara edə bilərsinizmi?

Cavab: Bəli, qaçışları zımparalamağın ən yaxşı yolu isti su ilə isladılmış zımpara süngərlə nəm zımpara etməkdir. Boyanın bir gecədə qurumasına icazə verin və boyada bir çuxur qoymadan hamarlaşacaq. Bəzən çox tez qaçarsan, qopar və ya qopar. Sonra onu yamamaq lazımdır. Bu məhsul, təcrübələrimə görə həqiqətən yaxşı qumları.

Sual: Laminat şkafları rəngləməyi planlaşdırıram, bir astar tövsiyə edirsiniz?

Cavab: Bəli, laminat şkafları mütləq astarlamalısınız. Zinsser BIN astarından istifadə edərdim. Laminat daxil olmaqla bir çox səthdə əla işləyir. Çiləmə üsulu üçün də əladır. Astar çox incədir və havasız bir çiləyicidən və ya bir HVLP-dən püskürdükdə hamar bir nəticə verir.

Sual: Qum kağızı olan çirkin sarı / narıncı palıd şkaflarımı ləkələsəm, odunu cızmamaq üçün istifadə edirəm. Bundan əlavə, üst qat poliuretan tətbiq etmək lazımdır?

Cavab: 120 qramdan daha kobud getməzdim. Şəffaf örtüyü çıxarmaq üçün ilk zımpara üçün 150 qramdan istifadə etməyi sevirəm, daha sonra qatlar arasında 220 qramdan istifadə edirəm. Paltolar arasında 220 qramdan daha kobud gedirsənsə, ehtimal ki, boyada cızıq izləri görəcəksən. Şəffaf bir palto tətbiq etmək lazım deyil, ancaq edə bilərsiniz. Boya yuyulur. Saten finişdən çox istifadə edirəm.

Sual: Rəsmdən əvvəl hamar bir finiş əldə etmək üçün hər hansı bir taxıl doldurucusu istifadə edirsiniz?

Cavab: Bəli, palıd şkaflarını Zümrüd uretanla boyayarkən, həmin məhsulla bağlı tam nəzərdən keçirdiyim məqaləmdə əlaqələndirdiyim taxıl doldurucusundan istifadə edirəm.

Sual: Zümrüd Üretanında hansı rəngdən istifadə etdiniz ağ və ya əlavə ağ?

Cavab: Əlavə Ağ bazanı əvəz edən bu məhsul üçün əsas rənglərdən biri (rəng yoxdur) olan Hi Hide White da daxil olmaqla Zümrüd uretanla bir neçə fərqli rəng istifadə etdim.

Sual: BIN shellac əsaslı astar və ya sintetik shellac istifadə etdinizmi? Fərq varmı? Alovludur?

Cavab: Akrilik qatranla su əsaslı sintetik versiyanı deyil, adi BIN shellac astarını (yanıcı) istifadə edirəm. Heç vaxt sintetik BIN istifadə etməmişəm, amma adi BIN ilə eyni göstərmədiyini eşitmişəm. Su əsaslı bir astar olduğum üçün sintetik versiyanı səthinizə möhürləyici və boyanız üçün alt qat kimi istifadə etməkdə tərəddüd edərdim. Alovludur? Yəqin ki, yox, çünki su bazlıdır, amma bu məhsulla qarışıq olan yanıcı kimyəvi maddələrin olub olmadığına tam əmin deyiləm. İstifadə etdiyiniz püskürtücü, orijinal BIN shellac astar və ya yağ əsaslı astar kimi yanıcı materialı etibarlı şəkildə püskürtmək üçün möhürlənməlidir. Yanıcı materialı etibarlı şəkildə püskürdə bilən və ya birini ala bilən peşəkar möhürlənmiş bir çiləyici icarəyə götürməyi düşünə bilərsiniz.

Sual: Bəzi şkaflara Zümrüd çiləyirəm. 2 rəng, saten. Əsas rəng SW Snowbound və ada rəngi SW City Shadow (boz). 2 qatdan sonra boz rəng kərə yağı rəngli, ağ rəngli, çox deyil. Fərqli ipuçlarını, fərqli incəlmə nisbətlərini, fərqli kabin düzəltmələrini sınadım, ağ Zümrüd hissində heç bir fərq yoxdu. Hər hansı bir ipucu?

Cavab: Zümrüd uretan incəlmədən öz-özünə yaxşı uzanır, amma satenin parıltısı darıxdırıcı və hamar görsənirsə, onu çox incəltməyiniz və seyreltməyiniz mümkündür. Çox genişləndirici və ya su əlavə etsəniz, parıltı darıxdırıcıdır. Saten finiş bir az parlaq və hamar olmalıdır. Başqa bir fikir istifadə olunan astardır. Bu, boya bitməyinizin necə ortaya çıxmasında bir rol oynayır. Dolablar da astarlanmadan və boyanmadan əvvəl diqqətlə təmizlənməli və zımparalanmalıdır.

Sual: Which would you recommend for durability and less yellowing: oil-based pro classic or emerald urethane? I will be doing Alabaster on hickory cabinets. Also, with bin do I need to use grain filler?

Cavab: Oil-based enamel will yellow over time, so I would go with Emerald urethane. It doesn't yellow. You only need grain filler if the wood is grainy like oak. If you only need to fill holes, or damaged areas, use wood filler.

Sual: I am using this paint on a large bookshelf. I used the oil-based primer (2 coats) and the emerald paint. This is in my home schoolroom and the shelves will be used heavily. How long should I wait after painting before I can start piling books on my shelves?

Cavab: I would wait a few days before putting your books back onto the shelves. The paint takes a day or two to harden.

Mack on August 30, 2020:

310 and 210 let the same amount of material through. A 310 gives a 6" fan and a 210 gives a 4" fan. Double the first number and that equals the fan size at 12" away. The second two numbers are the orifice size.

Mack on August 30, 2020:

*successfully convert, not successfully complete covert, lol. My phone's auto correct is horrible

Mack on August 30, 2020:

I forgot to add that everyone loves the look of the satin finish in my part of the woods (west coast,) but it's the feel to the hand over the finish that is not preferred, or should I say the "touch." If you are spraying and want a finer finish in a waterbased topcoat, most people successfully complete covert over to the Pro Industrial Waterbased Alkyd Urethane line, the sheen is called low-gloss, which is not a good product to brush and roll. It is more of a professional line, whereas the Emerald is more of a DIY line.

Matt G. (müəllif) from United States on August 30, 2020:

I use Graco sprayers. I'm not familiar with the Wagner sprayer you mentioned, but airless sprayers can usually handle enamel. If you have problems atomizing the enamel you can thin it. Either size tip is fine, but for doors, the 310 tip is better. I use a 310 tip for my cabinet painting projects.

Allie Hunter on August 30, 2020:

I will be painting my kitchen cabinets with Emerald using a Wagner pro 130 airless sprayer. Is Emerald too thick for this airless? Will a 210 or 310 tip

Matt G. (müəllif) from United States on August 28, 2020:

The 400 grit didn't ruin anything, you're fine. I would use 220 to sand the primer and 320 for the enamel if you sand between coats.

Adriana on August 28, 2020:

Thank you for this article, so much useful information! I just wish I found it earlier as I already painted the first coat on some of my cabinet doors.

In general, I think I did a good job preparing my doors. I used AquaCoat to fill the grain and two coats of BIN shellac primer but I think I messed up the sanding part. I used 400 grit sandpaper in between primer coats, will that affect the final result? Should I sand with again the remaining doors with a 220?

Thanks a lot!

Matt G. (müəllif) from United States on August 26, 2020:

Paylaşdığınız üçün təşəkkür edirik. I sprayed this product a lot and haven't had any complaints about the satin finish or experienced any gritty texture with it. The finish is more dull than semi-gloss which some folks might not like. But the semi-gloss is extremely glossy and had a plastic look to it when I used it before. The customer wished she would have used satin because the finish was too shiny for her liking. It all boils down to personal preference.

Mack on August 25, 2020:

I hear all day long how the finish of Emerald Urethane Trim Enamel in a Satin sheen, has a gritty finish. That unfortunately is the nature of the product. The flattening agents used in the product are what is contributing to some of the texture that you feel. I've had a lot of people not like the product because of it, both homeowners and cabinet finishers alike. The semi-gloss does not have the same issues.

Matt G. (müəllif) from United States on August 22, 2020:

Sonny,

I've never sprayed with the handheld sprayer you used, but those sprayers have very small pumps. The pump likely isn't powerful enough to atomize the enamel into a fine finish. This is why you were getting the uneven spray pattern. The enamel is thick. You can try thinning it, or use a different sprayer. The pin hole texturing is from laying it on too thin. Emerald urethane is a little tricky to spray. Pro Classic acrylic enamel is easier to spray.

Sonny on August 19, 2020:

I used a Graco Ultimate (corded handheld) with a 210 tip to spray my cabinet doors. At first, by mistake, I used Emerald interior latex. The finish was near perfect!! I had the gun set to a 7. I later realized and switched to the Emerald urethane enamel. I initially tried the 210 tip and same speed, but the finish was very gritty like it had pieces of sand in it, almost like I was getting trails overlapped into sections. I’m not sure. So, I switched the tip to a 212 and it turned out even worse, very orange peely. I then turned the speed up to 10, the finish was better, but now there are pin holes and the tip tends to spit a little towards the end. Also, to be clear I sanded the finish smooth and started fresh each time. What am I doing wrong!!??

Mack on August 10, 2020:

So... I dunno if you are aware, but regardless of they "hybrid" technology, any water based paint, is going to fully cure after 30 days. There is a difference in dry time and cure time. Dry time means you can recoat or handle it. Cure time means when all of the polymeres have finally set or linked into their place. So, the dry time (which means to-the-touch,) but not the cure time (which is when the paint fully hardens,) needs to be taken into account. Lacquers have the best turnover time, but even an alkyd (oil-based) paint is still going to take at least 2 weeks to cure (final hardness,) that includes Emerald Urethane Enamel. The water base makes it dry fast, the alkyd base makes it level out, and the Urethane base makes it dry harder. You are still looking at about 30 days to cure. So if you are noticing a fingernail test after a few days, imagine what it will do in 30!

Matt G. (müəllif) from United States on July 27, 2020:

Leah,

If you're brushing and rolling the vanity, one gallon would probably be fine. Don't use latex primer unless it's already painted and in good condition. Use oil-based primer if it's unpainted oak. I would advise against tinting the oil primer too. You can only use up to 2 ounces of colorant for oil primer, in most cases, but even following the specs, I've had problems tinting oil. The colorant impacts the dry time and the durability. In my experience, the primer doesn't stick to the surface as good as without colorant. It will take an extra coat of your navy enamel to cover over the white primer, but you won't have any durability problems.

Leah on July 27, 2020:

I was wondering how much of this paint to buy for a small bathroom vanity? I'm going to be using a navy color over oak but I plan to use primer first and am considering tinting the primer as well.

Matt G. (müəllif) from United States on July 26, 2020:

Mike,

The problem is the latex primer that was used on the cabinets. As you've learned, latex primer doesn't seal over tough stains and tannin. It also dries too soft for use as an undercoat on unpainted cabinets. Top coats of enamel over latex primer on unpainted wood results in a soft, unsealed finish, that isn't durable.

For unpainted cabinets, the store employee should have recommended their version of BIN, which is a white pigmented shellac primer, or their interior oil-based primer called Pro Block. If the cabinets would have been primed with either of those products, or BIN, the finish would be hard and durable without the fingerprint problem.

Another potential problem is over-thinning the paint. It's possible you thinned it with too much water, which reduces durability as well, but the latex primer for sure is the problem.

Another consideration is the paint color. You didn't mention if the color was white, or a darker color. If the paint was tinted to a dark color this slows down the cure time a lot. All of these things combined can cause problems.

If it were me, I would strip the cabinets and start over with BIN primer, or an oil-based primer, followed by two coats of the enamel, otherwise the cabinets won't be durable with that latex primer underneath.

Emerald urethane dries to a hard and washable finish when applied over the primer I mentioned. I would also spray it with an airless sprayer, which requires no thinning. When sprayed between 2,000 to 2,500 PSI, using the right size fine finish tip, the enamel lays out nice. I've sprayed it multiple times.

Matt G. (müəllif) from United States on July 26, 2020:

Thank you for the comment. I'm glad to hear my article helped you with the project. Yes, their paint sales can save you a lot of money. Their blue bucket sale is the big one. I load up on supplies when they run that sale a couple times per year.

Mike on July 24, 2020:

Thanks for the info Matt. We just finished spraying (older Wagner HVLP) our cabs with SW Emerald urethane and I wanted to share a few observations. First, I do not recommend the SW water-based primer that is marketed by SW alongside this paint. Although we did a good job cleaning the cabs, there are always going to be small areas with gunk that will bleed through, and the water based primer was terrible in this regard. The most used cab fronts had bleedthrough spots so I went and got a quart of BIN (shellac-based) and it sealed them up well. Second, although water-based has advantages, the cure time is just too long... I needed to thin this (5% max allowed according to SW) to get it to spray well, and our cabs still fail the fingernail test 10 days after spraying the last coat. I'm worried. One of our girls touched her toes to the side of the island 5 days after painting, and her prints are still there... Despite being 10 days out, if you rub a thumb (with some force, but not too hard), the semi-gloss finish is gone forever. This stuff is just too tacky for how long it has been.

Alejandra on July 24, 2020:

Məlumat üçün təşəkkür edirik. I actually just spray painted my kitchen cabinets using the Wagner sprayer and the SW Emerald paint you just mentioned.

It's the first time using this paint and also a sprayer. I'm a homemaker and I loved the finish.

It is exactly as you described. Tomorrow I'll be putting everything together, including the new hardware.

I did sign up for the Perks account to save money, and I was lucky that during the last week of painting they were running a sale.

Thank you again!

Matt G. (müəllif) from United States on July 09, 2020:

I would recommend Emerald urethane enamel over Super Paint. The enamel dries harder. Super Paint is good for walls. I wouldn't use it on cabinets.

Emerald or SuperPaint? on July 09, 2020:

I’ve seen you recommend both in your articles (I’m not wanting to use ProClassic because I am an amateur painter and I’ve heard it’s difficult to use). Would you suggest Emerald Urethane or SuperPaint for painting oak wood cabinets?

Təşəkkürlər!

Jessica on July 09, 2020:

I had my cabinets professionally painted with this product recently (sprayed) and they are definitely NOT passing the fingernail test. They scratch easily with a fingernail after over a week. Also, there's small amounts of caulk accumulated in all the corners of my shaker cabinets making them look kinda rounded. Should I be worried about the scratching of the paint or give it more time to cure? Should I be asking them to fix caulk? I don't know if I'm being unrealistic about the shaker edges being perfectly square and crisp.

Matt G. (müəllif) from United States on June 21, 2020:

Freddy,

I believe the aerosol version performs the same as far as sealing and priming, but I can't confirm this one hundred percent. I have used the aerosol version to do spot priming for various projects and the finish is different than spraying through an airless. I wouldn't use the aerosol can to spray primer over all of your cabinets. The finish will be less smooth than if you were to spray through an airless with high atomization. You're also going to need multiple cans. The tips on these cans clog more too in my experience.

Matt G. (müəllif) from United States on June 21, 2020:

Kevin,

I use a Titan 440 Impact and a Graco GX-19 Finish Pro for cabinet painting. One is for spraying primer and the other for paint. I wrote two articles about each of those sprayers. Check out my articles list if you'd like to read my reviews about them.

Freddy Belt on June 20, 2020:

Is it OK to use the aerosol version of the BIN shellac? Is it the same thing that using the regular one with my airless sprayer? I dont want to use my airless sprayer with oil paints for now.

Kevin Wunschel on June 20, 2020:

Matt,

I want to paint my kitchen cabinets. What type of airless sprayer did you use with Emeralds urethane paint?

Matt G. (müəllif) from United States on June 17, 2020:

Joseph,

If the paint on your cabinets is in good condition with no signs of corrosion or peeling you can scuff sand and apply the new coating, but I would lean more towards applying a latex bonding primer first to ensure a solid bond. It's up to you. If you're asking if you can use the cabinet paint on the drywall, yeah you can, but the wall should be sanded down first if it's glossy and primed with a latex bonding primer before painting it. The cabinets should be cleaned and scuff sanded before you prime and paint.

Matt G. (müəllif) from United States on June 17, 2020:

Kimber,

Sand the boxes with 220-grit to prevent scratching the wood. You don't have to sand it down to the bare wood, just enough to remove the lacquer. You can use coarser sandpaper if there's a thicker lacquer coating on the boxes. Priming with Pro Block oil primer is good, or BIN. I would use a micro fiber roller instead of a foam roller. The foam roller sometimes leaves bubbles in the paint for some reason. Sand between coats.

joseph halstead 16 iyun 2020-ci il tarixində:

Hi Matt,

I have metal cabinets from the 50s-60s. They are still in good condition and I'm painting them. I used a Muralo latex product when I last painted them 12 years ago. Was gonna use Emerald Urethane this time. I assume I simply need to clean them and then use a 220 sandpaper. And then apply two coats. Just making sure there's no need to do anything else to the cabinets prior to painting. Then we also wanted to paint a wall in the kitchen with the same color paint. Could I use the same paint on this previously painted drywall wall? thanks for your help.

Kimber on May 26, 2020:

Hi Matt,

I am prepping to finally get to painting my new cabinet doors. I've kept the old cabinet boxes, as I completely remodeled my home and was trying to save where I could - I will be cleaning and sanding the boxes but the doors are unfinished pine/MDF ready for paint. I plan to paint with a foam roller (I know spraying is preferred, but my schedule doesn't allow me to rent a sprayer without having to return it immediately after without fear of keeping it for the next three weeks) and sand using my B&D Mouse, using the Sherwin Williams ProBlock and Sherwin Willians Emerald Urethane (when the 40% off rolls around again). What foam roller & sandpaper grit would you recommend? Is there anything else I should consider to try to make the best of the hours I'll be putting in to this?

Really appreciate all of your articles.

Michael Peyton on May 23, 2020:

Thanks again for your help Matt.

I really hope this helps someone else avoid the same headache.

I had reservations when I saw her mess up tinting the first batch. I wish I would have went with my gut and just used untintec BIN.

I will sand everything down to bare wood, reprime with nontinted BIN, and reapply the Emerald.

Matt G. (müəllif) from United States on May 23, 2020:

At this point, the finish and bond was comprised by over-tinting the BIN primer. The person at the store didn't know what they were doing and unknowingly overloaded it. The powder you're seeing is the extra colorant that separated from the pigment in the shellac. This primer doesn't react well with tint and can only be tinted with a max of 2 ounces of universal colorant. I looked up the specs to confirm and I was correct in my previous reply. I've had problems tinting BIN before so now I don't do it anymore, even with deep base colors.

The tinting issue is your main problem, but it's probably also too hot and humid in the garage.Try to control the air better with a small portable AC unit with fans and exhaust so the fumes are being filtered out and fresh air coming in.

Sand off the primer and paint and start over with either no tint in the primer, or no more than 2 ounces of colorant per the specs. If it were me, I wouldn't even tint the primer at all. It sucks to have to start over, but at least you'll feel confident the project will be done right the second time without bonding issues or a soft finish. I also highly recommend spraying instead of rolling. You can get a nice even finish and it's a lot faster.

Michael Peyton on May 23, 2020:

Thanks so much for your help Matt.

It looks like I have all of those things you mentioned in your response.

-Paint color is black so the base is Ultra Deep.

-I’m doing this in a garage and it has rained a lot in the last 10 days. The temp here in Nashville, Tennessee has been in the 70s for the most part.

-The primer was tinted - I’m not sure how much they put in, but it’s gray not white. The person at Lowes tinting it messed up the first batch and had to tint a new can. I’m not confident that it was tinted to spec and is actually causing the issue.

-I don’t have a wet mil gauge but when I rolled the first coat it didn’t cover the gray primer completely. That should be under 4 mils but I could have applied the other two coats thicker. With a 1/4” nap there was only a very small texture when wet.

I’m afraid it’s the primer.

I performed a scrape test with a paint scraper this morning. The Emerald peeled and rolled away from the primer without too much effort. Scraping the primer resulted in “primer” dust. Last night I painted a piece of plain plywood with two coats of Emerald. Scraping it this morning resulted in peeling but it seemed noticeably harder. Sanding with 220 of both the primed and unprimed pieces results in “rolls” not “dust”.

I set a small ceramic heater at 85 degrees with a oscillating fan in hopes that will help harden the paint a bit faster. Considering the possibility of the primer being tinted too much, do you feel this is all for naught and I should just sand everything down to the bare wood or do you still think I need to wait it out for another few days?

Matt G. (müəllif) from United States on May 23, 2020:

Coating thickness and air temp is important. Using a wet mil gauge is very helpful. When I started using one, I was surprised to see I was spraying a lot heavier than I thought. A coating thickness of 4 wet mils is what you want. Beyond 4 mils, the enamel dry time slows down.

You didn't mention the color, but that also plays a role in dry time. White colors dry very fast. I can handle a white cabinet door the next day without leaving marks in the finish. Deep base and ultra deep base colors take longer to dry because there's a lot more tint in the enamel. The excessive colorant slows the drying.

If the BIN primer was tinted too, especially beyond the recommended specs, which I believe is 2 ounces of colorant, this can also slow the drying a lot and cause problems.

Air temperature and humidity also impacts drying. If it's hot and humid, or too cold, this matters.

So the reason is either excessive colorant from deep base color needs more time to dry, the primer was over-tinted, the enamel was applied thicker than you think, or it's the air temp.

Hybrid enamel takes longer to cure than straight acrylic enamel. You applied three coats. All you can do is leave it alone and let it cure.

Michael Peyton on May 22, 2020:

Adding to my previous post - I used a 4.5” Purdy 1/4” nap micro fiber roller. Coats were not heavy - and I waited 24 hours between coats of Emerald and 72 hours of drying time after the last coat to handle the cabinets.

Michael Peyton on May 22, 2020:

I built two cabinets with 19mm Baltic Birch plywood. I applied 3 coats of Emerald Urethane over 2 coats of Bin Shellac based Primer sanding with a 220 between each coat. The finish “was” flawless. However even after 72 hours of drying time (with a fan as well) it is still “soft” with noticeable “give” and a slight stickiness when you press hard with your hand. I flipped the 125 pound cabinet over to paint the front. The entire back face was supported on a slightly textured floor for 20-30 minutes. Something told me to check it - so I flipped the cabinet over and the texture had transferred to my flawless finish. I checked the primer - it has bonded to the plywood as expected. What do you think the issue is?

Matt G. (müəllif) from United States on May 07, 2020:

I'm not sure what you mean by "lines" in the coating. If the sprayer wasn't atomizing the paint correctly then your spray fan could have left tails on the edges of it. You can wet sand them out and spray another coat. Other possible causes could be not spraying in one direction, keeping a wet edge. That would cause flashing, especially if it's a darker color.

Hacemakes 07 May 2020 tarixində:

Hi Matt, I've just finished the second coat of my cabinets with the SW Emerald Urethane in semi gloss. It worked really well but in certain light, I'm noticing lines in my work. I used an inexpensive HVLP sprayer from Wagner to apply the paint. Is there an easy fix for this and/or do you think applying a third coat would do the trick? Any advice to prevent this from happening again on the final coat? Thanks for the original post. It was very helpful in determining the right paint for my project!

Matt G. (müəllif) 30.04.2020 tarixində ABŞ-dan:

The semi-gloss finish of this product is very shiny. You probably wouldn't like it if you don't want the extra sheen on your cabinets. Unless you plan on cleaning the cabinets a lot, the satin finish is fine. The satin finish is less glossy, but not dull like flat paint. When I used this product, most of my customers chose the satin finish and were very pleased with the sheen. The level of sheen also depends on prep and the number of coats too. Two coats of primer and two coats of paint enhances the gloss. If you were to only prime one coat and paint one coat, the finish will be less shiny, so that could explain some people saying the satin finish looks flat. With one coat, it's more dull. I definitely recommend two coats each of primer and paint for durability. It makes a big difference at the end. You want some gloss on the cabinets for easier cleaning.

Mandy on April 29, 2020:

Matt G, I am thinking of using this paint for my cupboards, but like you, I have heard mixed reviews about the satin sheen. I have heard that it tends to look flat. I would prefer the look of satin. Do you feel like the semi gloss isn’t as shinny and possibly looks like a Satin normally looks? I want to try to avoid a lot of shine on my cupboards.

Matt G. (müəllif) 13.04.2020 tarixində ABŞ-dan:

Melissa,

I think you're referring to the latex Extreme Bond primer from Sherwin Williams. If the cabinets are already painted that primer's fine, but if they're not painted, it's best to use an oil-based primer sealer, or white shellac primer, on the cabinets. Either one seals wood.

Melissa on April 12, 2020:

Salam! Thanks for the nice article, I’m about to paint my cabinets. sherwin Williams website recommend a extra bond latex primer But I read here latex primer will ruin the cabinets which one I should use

Matt G. (müəllif) from United States on April 08, 2020:

The Graco X5, a DIY sprayer sold at big box stores, doesn't have a sealed motor and cannot be used with flammable coatings like BIN. Most of the inexpensive sprayers sold at Home Depot, or Lowes, are the same.

If you use a contractor sprayer from Graco, or Titan, these have sealed motors and can be used with flammable coatings. I own a Graco 495, Graco GX-19 Finish Pro and a Titan 440 Impact. All three can be used with BIN.

Emerald urethane is thick enamel and the small pump in your X5 has to work harder to atomize it without the tailing. I've sprayed Emerald enamel many times with all three of my sprayers and never had tailing with a 208 and 310 fine finish tip. I use the green FFLP tips. I'm glad you found the spray tip size that works with your sprayer.

Dave Contant 08.04.2020 tarixində:

Great information in this article, but I want to make a point about the BIN shellac primer. I intended to use it, but the sprayer I have (Graco X5) says you can't spray "flammable" materials. The flash point of the BIN shellac is too low for the sprayer. I had to go with Cover Stain. So make sure your sprayer can handle the shellac. Also, although the Emerald Urethane application instructions say to use a .015 to .017 tip at 2,000 PSI, I couldn't get rid of tailing with a 315 tip even at the max 3,000 PSI of the sprayer. I ended up having to buy a LP (low pressure) tip to get a nice pattern with feathered edges.

Matt G. (müəllif) from United States on April 02, 2020:

If the primer isn't coming off then I'd just prime over it with Cover Stain.

Victoria on April 02, 2020:

Thanks a million! I will use cover stain after doing some more research. This primer has been on for more than 24 hours and is not budging with 100 or 120 grit sandpaper .. Is there a trick?

Matt G. (müəllif) from United States on April 02, 2020:

Yes, I would remove the primer and prime with either oil-based primer, or BIN. Start over with a clean slate. If the primer's fresh it should sand off easily. You could prime over it too, but if the primer on there now hasn't bonded good to the surface you risk issues later. Oil-based primer, or BIN, both stick to prepped wood really well. Both seal the surface and provide a durable base coat. Cover Stain oil primer is a good product for this. Yes, sand in between prime coats with 220-grit. Use 320-grit if you sand between paint coats to avoid scratching the finish. Microfiber rollers and foam rollers work good. I like microfiber. Sometimes foam rollers leave bubbles in the paint. You can seal the cabinets if you want just make sure the two products are compatible.

Victoria on April 02, 2020:

Thank you so much! I wish I found this forum sooner! So I should sand off the current primer then apply bin shellac? Is a certain roller best for this? Do I need to sand again once the primer has dried before applying the paint? If so with what grit sand paper is best? I think I read somewhere else here that you don’t suggest sealing the cabinets once they are painted if this and emerald ere is used? Appreciate your help so very much!

Matt G. (müəllif) from United States on April 02, 2020:

The yellowing is tannin bleed. It's happening because the primer is probably latex. Use oil-based primer, or white shellac primer. I would remove the primer and start over.

Victoria on April 01, 2020:

Hi Matt! I currently have BM advance primer on my Oak cabinets and have changed my mind about their paint because yellow is showing through primer after cleaning with tsp and sanding with 120 grit paper first. I am painting white and don’t want it to yellow so I’m going to use SW emerald erethane as suggested. Do I need to sand this BM primer off and start over? What primer should I use? Again painting white and don’t want it to yellow. Thank you!!

Matt G. (müəllif) from United States on March 24, 2020:

Thank you for the feedback. I'm glad you found the information helpful for your project.

Poper on March 24, 2020:

About to do all my cabinets with this paint using the extreme bond primer and emerald urethane on the laminated panels. On the wood surfaces I'll do extreme block with the emerald latex. This post answered many questions I had before I start. Great thread!

Matt G. (müəllif) from United States on March 12, 2020:

No problem, thank you.

Cristina steadman 12 Mart 2020 tarixində:

Thank You Matt!

Matt G. (müəllif) from United States on March 11, 2020:

You can use poly on top of Emerald urethane if you want. Sherwin Williams basically told me they wouldn't back the product though once it's top coated with another product. I can't really recommend a paint brush for furniture because I don't paint furniture at all. Purdy paint brushes are what I've always used the most. I like Purdy XL brushes. I've also used Corona brushes and like them. I know Wooster has some good brushes too, but I've never used them.

Cristina steadman 11 Mart 2020 tarixində:

. I refinish a lot of my own and friends furniture pieces. I’ve always used alkyd paint From BM or HD with a couple coats of poly. They say with Emerald you don’t need too , that it’s hard enough. Could I use poly on top if I feel like it needs it? The color I chose for my next project is a navy Also what is the best paint brush you’ve used for furniture pc, I know you use a spray gun but would like your thoughts on brushes

Cristina

Matt G. (müəllif) from United States on January 11, 2020:

Did you prime first, and if so, did you use latex or oil primer? If latex primer was used, that's likely why the paint is coming off like that. Oil primer or shellac primer dries harder and forms a stronger foundation under the paint.

Did you clean and sand the surface before priming and painting? How long did you wait to sand the paint? I've never experienced any issues with this product sanding off like that with my process for prep and application.

I clean, sand, caulk, spray two prime coats, using BIN shellac primer, sanding between coats. I let the primer harden overnight, scuff sand, and spray two coats of Emerald urethane at 3 1/2 to 4 mils max, allowing the paint to dry overnight between coats. Emerald urethane has good blocking if you prep right and let the paint dry and harden up overnight before scuff sanding.

Shawn C on January 10, 2020:

I sprayed this on using the homeright hvlp. I thinned the paint 15%. It seemed to work very well. It dries a little rougher than I would have liked, but nothing a little 400 grit couldn't take care of.

Matt G. (müəllif) from United States on October 27, 2019:

Oil-based paint is very durable, but as you said, the smell is an issue. Emerald urethane enamel, not the regular acrylic Emerald, is durable too. The enamel dries hard, similar to oil paint. It's washable for dirt and food stains. I'm not familiar with Pro Choice paint, so I don't if you meant Pro Classic enamel. Pro Classic is a good product. I've brushed and sprayed a lot of the acrylic version. On cabinets, Emerald urethane will dry harder and be more washable than Pro Classic acrylic. There's also a Pro Classic hybrid enamel, similar to Emerald urethane, but I've never used that product. Your painter should use BIN shellac primer, or oil-based primer.

Lindsey on October 27, 2019:

Hi, I am so glad I ran across your post, I hope you are still answering questions! So they are installing our new kitchen cabinets next week and I’m using SW paint. I’ve really been studying the best way to go about this as I’m not a painter and I don’t want to get it wrong! My painter always works with oil base paint but I’m sensitive to oil base paint for some reason and the smell is too over powering(I’ve remodeled lots of homes). Anyhow, I find the Emerald water base to be maybe exactly what I need for myself and my painter. Is the smell super strong and overpowering? I mean if so, I should just go oil base.

My local SW says the Pro Choice is what most painters use? It’s a lot cheaper but I’m curious if you have continued using the Pro Choice? Is there a difference in looks of the two paintsOr is it just the application is better for my painter? My painter has been doing this a long time but prefers oil. Is there a difference in the way they clean once finished? I need about 20 gallons and I don’t mind spending extra but I’d theres not a huge difference to the quality or the eye, I will go Pro Choice. If there’s not a big difference in the strong ness of the odor, I might as well go oil.

Sorry, so long, I’m just excited to find someone talking about my exact issue and me and my painter have a language barrier which makes asking difficult.

ALSO...if I paint my fresh cabinets with either of these pints, which primer do you suggest?

Thanks so much!!

Matt G. (müəllif) from United States on October 10, 2019:

Cleaning and scuff sanding the SuperPaint on the doors before applying Emerald urethane is fine. That will dull the gloss of the existing paint so the new paint grips the surface better. You can of course apply primer too. Sherwin Williams sells a latex bonding primer for that purpose.

Vanja on October 02, 2019:

I am using Emerald urethane paint on interior doors, previously finished with SW Super paint in semi gloss. We are sending doors slightly. Do we have to apply a primer before repainting with Emerald urethane paint. If yes, what kind of primer?

Matt G. (müəllif) from United States on August 09, 2019:

Yes, BIN shellac primer will seal the MDF doors for your paint.

T Cao 08 Avqust 2019 tarixində:

Matt,

Can the same process (BIN Shellac + Emerald Urethane Paint) be used for MDF cabinet doors?

Matt G. (müəllif) from United States on July 03, 2019:

How did you prep the cabinets and what type of primer was used? I've never had any problems with the paint coming off.

Pam on July 02, 2019:

I used Sherwin Williams Emerald urethane trim enamel for bathroom cabinets and the paint and primer both are gummy and come when you rub them. Any suggestions what went wrong?

Matt G. (müəllif) from United States on July 02, 2019:

Tony,

Yes, Emerald urethane levels pretty good when brushed on. If it's already painted, you don't need to use primer. Just clean, scuff sand the surface, and paint, but if there's bleed through with the existing paint, use oil primer. If there's a big color difference that could impact the number of coats, use latex primer.

Tony on July 01, 2019:

Can the SW Emerald Urethane be brushed on?

I am wanting to paint an already painted base cabinet with it. I don't know what type paint was used.

What primer would you suggest?

Çox sağ ol.

Matt G. (müəllif) from United States on May 25, 2019:

Brenda,

No problem. Məqaləni faydalı tapdığınız üçün sevindim.

Brenda Grant on May 25, 2019:

Thank you so much for your help. I appreciate it more than you know. I'll let you know what happens down the road.

Matt G. (müəllif) from United States on May 25, 2019:

Brenda,

A poly coat will harden the surface, but I've never used that product before so I'm not sure if oil or latex poly should be used. Oil is more durable, but you need to know one hundred percent what's compatible with the product on your cabinets. I would contact your SW store and talk to the manager and ask them to call their product hotline with your inquiry. My local SW store has done this for me many times when the store employees couldn't provide a definite clear answer about product compatbility.

Brenda Grant on May 25, 2019:

Just found the paint was SW Pro Industrial, Pre-Catalyzed Waterbased Epoxy. K45 T 1154, 6509-83984 Egg-Shell He did prime the cabinets and left them for 24 hours before painting. They were originally stained cabinets. Since SW recommends I wait 60 days before doing anything, can I after 60 days, put on a polyurethane coat? And if I can, should it be a water- based polyurethane or an oil- based? SW man says it should be an oil based. I know you must use the right based polyurethane. Hoping a polyurethane will harden the finish and provide a little bit of shine, just not too much.Thank you for your help here at this site. It means a lot to me.Wished he had used the paints your recommend. with your recommendation, I hope I can help the situation. Thank you so much.

Matt G. (müəllif) from United States on May 24, 2019:

Brenda,

Did the painter use latex or oil primer? What paint from Sherwin Williams was used on your cabinets? SW has many paints for different purposes, some of which shouldn't be used on cabinets. If the paint is soft and rubbery, it sounds like a cheap wall or trim paint was used, or the cabinets weren't prepped right. ProClassic and Emerald urethane are good paints for cabinets. I use Emerald urethane. It dries a little harder than ProClassic.

Brenda Grant on May 24, 2019:

I am so disappointed in my newly painted $2200 kitchen cabinets. The painter used SW paint but as you said it is soft and rubbery. I don't know what type he used but it was the eggshell finish. I am just sick over it. I live on retirement pay and was so excited to get them painted. But alas, the finish is sad. I called SW and they say wait 60 days for the paint to set. After 60 days, is there a polyurethane I could put on them to add a little shine and harden them up? Thanks for any help you can provide.


Videoya baxın: Behind the Schemes. Choosing the Right White Paint Color, Breaking Down Cream Paint Colors


ƏvvəLki MəQalə

Təbii Bağçılıq üçün DIY Üzvi Pestisidlər

Sonrakı MəQalə

Ucuz bir ev tikmək üçün məsləhətlər və fikirlər